Nieuwe Puppies geboren

Op 18 december 2019 begon Bubblegum aan het begin van de avond aan de bevalling. Ze was al dagen onrustig en zich aan het voorbereiden op de bevalling.  De bevalling verliep buitengewoon vlot, met de eerste 4 pups in een uur tijd. Daarna nam ze even rust en w erd de volgende na een klein uurtje geboren.  Moeder en kinderen maken het goed. De pups komen goed aan en groeien voortreffelijk en zijn erg levendig. 

Lees meer »

Even geen Shows / No Shows for a little while

Het nieuwe jaar is van start gegaan, en normaal gesproken zouden we ons weer laten zien op een aantal shows zodat u met ons kennis zou kunnen maken. Maar door onvoorziene omstandigheden in de privé sfeer  waarbij ik tijdens een aanrijding letsel heb opgelopen  is het helaas niet mogelijk om de komende maanden op show te gaan. Hopelijk kunnen wij later in het jaar elkaar toch weer ontmoeten.

Lees meer »

Het is jouw keuze/ Its yer choice. Train je hond in het maken van keuzes

Al 30 jaar heb ik honden en ben begonnen met collies, daarna volgde mijn eerste herder kruising, een mechelse herder/labrador die erg reaktief was.  Waar ik het meeste angst voor had was dat als ze buiten los liep, wat toen nog heel gewoon was en er was nog geen aanlijnplicht, dat ze een kindje tegen zou komen met bijvoorbeeld wat lekkers in het handje en dat ze dat zou grijpen met het kinderhandje erbij.  Dus toen ben ik begonnen met koekjes op de rand van de tafel leggen, zo dat ze zag en makkelijk bij kon (ik zorgde dat het koekje over de rand uitstak zodat het eigenlijk voor het grijpen lag) en begon haar te trainen er af te blijven, want daarmee had ik controle over haar gedrag en zij had een keuze..  Nee betekende dat ze er niet aan mocht komen, en als ze dat netjes deed en wachtte dan kreeg ze het koekje.  Op die manier leerde ze dat wachten en de keuze om er niet aan te komen iets opleverde.  Deze zelfde techniek kun je dus gebruiken om je pup te trainen om keuzes te hebben.  Hieronder de link naar de  trainingstechniek van It's yer choice wat is gebaseerd op hetzelfde principe. 

Lees meer »

De inhoud van deze site is auteursrechtelijk beschermd volgens het Nederlands Recht. All rechten voorbehouden.  Kopieren en/of delen van welke inhoud dan ook om het even voor welk doel en op welke plaats dan ook is verboden. zonder vooraafgaande schirftelijke toestemming van TwinkleStars Galaxy.

The content of this website is copyright protected by the Dutch law. All rights reserved. Copying  and/or sharing of the content on this site on any place or with any purpose is prohibited without previous written  consent of TwinkleStars Galaxy.